Van stekje tot eindproduct

Van Acht Potcultures richt zich op het kweken van een kwalitatief goed en visueel aantrekkelijk eindproduct. Om dit te bereiken willen we graag het gehele proces van begin tot eind in eigen hand houden. Dit doen we door alle stappen tot het eindproduct zelf te doen: van stekje tot eindproduct.

Doordat we zelf het hele proces in de hand hebben kunnen we snel inspelen op de ontwikkelingen in de markt en vragen van klanten. Dit wordt zowel gedaan in assortiment als in de aflevering van onze producten. Zo worden sinds dit jaar al onze eindproducten gekweekt en afgeleverd in recyclebare potten. Ook worden alle potten en tray’s die we in het teeltproces gebruiken hergebruikt of gerecycled.

De manier van telen is in de loop van de jaren veel veranderd, zo zijn al onze containervelden vervangen door lavabedden. Door het gebruik van deze bedden wordt het water opgevangen in waterbassins en gerecycled. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van natuurlijke vijanden om ziektes en plagen te bestrijden. Mede door de aanschaf van een halfautomatische gietboom in 2020 kunnen we gerichter water en voeding geven aan de plant. Hierdoor kunnen we het gebruik van chemie verminderen.

Producten en levering

Van Acht Potcultures kweekt Azalea japonica, dwerg Rhododendron, Pieris, Choisya en Andromeda. Dit doen we in de potmaten C1, C2 en C3. We richten ons hierbij voornamelijk op de visuele markt in binnen- en buitenland. Hierbij gaat het grootste deel van onze producten naar groothandelaren, ketens van tuincentra’s, bouw- en supermarkten, inkoopcombinaties en exporteurs.

Levering van producten gebeurt klant specifiek en verzorgd. Zo worden alle potten gewassen met een pottenwasser. Indien gewenst kunnen we producten voorzien van:

  • Etiket (dan wel klant specifiek)
  • Prijsstickers
  • Barcodes
  • Fust
  • Indeling/samenstelling kar
  • POS-materiaal

Ook verzorgen we graag het transport naar de klant toe, zodat de klant volledig ontzorgt wordt.

Benieuwd wat van acht potcultures
voor u kan betekenen?

Neem snel contact op voor een vrijblijvend gesprek.